SVBO wint eerste periode

VOETBAL - SVBO is winnaar geworden van de eerste periode in de 1e klasse F. De ploeg uit Barger Oosterveld had in Winschoten genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen WVV om de titel op doelsaldo te pakken.
SVBO begon slecht aan het duel. Alsof het winnen van de periodetitel verlammend werkte. Met name verdegend klopte het niet bij de ploeg van trainer Rolf Veneboer. Datt leverde kansen op voor de thuisclub. Maar Martijn Drent en Marcel Smit lieten goede mogelijkheden onbenut. De derde kans was wel raak. Martijn Drent werd in de diepte aangespeeld en haalde vanaf rand 16 meter verwoestend uit (0-1). Kennelijk was SVBO wakker geschud want de ploeg nam daarna steeds meer het initiatief en werd ook gevaarlijker. Toch duurde het tot de 28ste minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Een vrije trap van Maarten Wielens werd door Erwin Sikkes op fraaie wijze binnengekopt (1-1). De gasten bleven daarna de bovenliggende partij, maar dat leverde geen doelpunten meer op.

In de tweede helft pakte SVBO de draad gelijk weer. Erwin Sikkes kopte van dichtbij over en een voorzet van René Wolbers bereikte geen medespeler. Halverwege was het wel raak. Uit een vrije trap van Maarten Wielens kopte Ruben Kaiser de bal op identieke wijze binnen als de eerste goal van Sikkes (1-2). Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten later stond het alweer gelijk. Marcel Smit was sterker in het duel dan SVBO-verdediger Mark Benes en liet ook keeper Lennon Ebeltjes kansloos (2-2). In de slotminuut werd WVV-speler Emiel Verhagen met zijn tweede gele kaart weggestuurd door scheidsrechter Kaper uit Vries.

Door het gelijke spel deelt SVBO nu de koppositie in de 1e klasse F met Dieze West. Beide ploegen hebben 19 punten uit 8 wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl