Drentse gemeenten doen mee in oprichting provinciaal glasvezel platform

Er is achthonderd kilometer glasvezel nodig
Er is achthonderd kilometer glasvezel nodig
ASSEN - Drentse gemeenten willen dat er haast wordt gemaakt met de oprichting van een provinciaal platform voor glasvezelinitiatieven.

Het platform moet helpen met lokale initiatieven om een eigen glasvezelnetwerk voor snel internet aan te leggen op het platteland. Grote investeerders zien hier niets in.

Eigen netwerk van glasvezel

Inmiddels zijn er zestien initiatieven in Drenthe. Die initiatiefnemers zijn nu bezig met de oprichting van coöperaties die een eigen netwerk gaan beheren.
De twaalf Drentse gemeenten gaan helpen bij het opstellen van bedrijfsplannen. Voordat de schop de grond in gaat, moet wel duidelijk zijn hoe een netwerk van kabels wordt gefinancierd.
Platform binnenkort opgericht
Binnen twee weken moet het provinciaal platform een feit zijn. Provinciebestuurder Ard van der Tuuk hoopt dat in februari, met hulp van de provincie en het platform, de schop de grond in kan voor de eerste eigen glasvezelkabel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl