Bewoners Ermerzand: 'Toekomst park ligt in de zorg'

ERM - Een zorgzame samenleving in mini-formaat. Zo ziet een groep bewoners van het Ermerzand de toekomst van dit vakantiepark.
De bewoners willen een proef om te kijken of het verouderde park een nieuwe toekomst kan krijgen. Ze zijn een coöperatie gestart en de plannen zijn inmiddels besproken met de gemeente Coevorden. Die heeft een positieve grondhouding, maar er moeten nog wel wat problemen opgelost worden.

Permanente bewoning

Zo wil de coöperatie ruimere mogelijkheden om permanent op het park te mogen wonen. "We hopen mensen te interesseren die hier een levensloopbestendige bungalow willen realiseren. Mensen kunnen hier dan in een prettige omgeving oud worden en externe zorg inkopen of, wat we nog liever willen, dat ze elkaar gaan helpen. We hopen dat 'naoberschap' hier weer een betekenis krijgt," aldus Rita Schreven, één van de initiatiefnemers.

Reddingsboei

De coöperatie ziet het zorgplan als een reddingsboei voor het park. "Als vakantiepark is het Ermerzand niet meer zo in trek. Als we niets doen dreigt verpaupering en dat zou zonde zijn," aldus Martijn Munneke van coöperatie Ermerloo. De initiafnemers denken intussen ook na over een nieuwe naam voor het park, want ze ervaren dat het Ermerzand vaak wordt verward met het naastgelegen Ermerstrand, dat in financiële problemen verkeert.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl