Vrachtwagenverbod in Glimmen loopt vertraging op

De Rijksstraatweg in Glimmen
De Rijksstraatweg in Glimmen
GLIMMEN - De invoering van het vrachtwagenverbod in de gemeente Haren loopt vertraging op. De gemeente wil dat er waarschuwingsborden komen op de A28 en daar is nog geen toestemming voor.
Het college maakte op 22 september dit jaar bekend dat vrachtverkeer niet langer welkom is in Haren. Na de bekendmaking kwam er kritiek van Transporten en Logistiek Nederland (TLN). Die dreigt met juridische stappen.

Ook is het verbod vertraagd door het uitblijven van toestemming voor het plaatsen van waarschuwingsborden. De borden langs de A28 zouden moeten aangeven dat vrachtwagens niet door Glimmen kunnen rijden. Als die borden er niet komen, zouden vrachtwagens in een woonwijk moeten gaan keren. De buurgemeenten moeten eerst toestemming geven voor borden op hun grondgebied.

Inwoners van Glimmen klaagden al jaren over de overlast van vrachtverkeer, met name op de Rijksstraatweg. Dat verbod zou binnen een paar weken worden ingevoerd. Maar dat laat nu op zich wachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl