COA wijst Midden-Drenthe op afspraken over aantallen asielzoekers

COA wijst Midden-Drenthe op afspraken over aantallen asielzoekers
COA wijst Midden-Drenthe op afspraken over aantallen asielzoekers
ORANJE - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat in gesprek met de gemeente Midden-Drenthe, nu het dorp minder asielzoekers wil opnemen dan was toegezegd.
Het COA spreekt van "een duidelijk signaal van de lokale politiek in reactie op verhalen en gevoelens die een eigen leven zijn gaan leiden". De opvangorganisatie zegt tegen de NOS dat er duidelijke afspraken liggen met de bestuurders van Oranje over de opvang van 1400 mensen.

Een woordvoerder van de gemeente Midden-Drenthe bevestigt dat er deze week nog een gesprek met het COA gepland staat.

Raadsvergadering

Gisteravond werd besloten dat het aantal asielzoekers in Oranje wordt bevroren. Op dit moment worden 525 mensen opgevangen in het voormalige Pipodorp. Er zou ruimte zijn voor 1400 vluchtelingen.

De vestiging van een asielzoekerscentrum "ligt overal gevoelig", zegt een woordvoerder van het COA tegen de NOS. Hij wil niet ingaan op de vraag wat er nu moet gebeuren met de 900 mensen die niet welkom zijn in Oranje.

Van der Most

De eigenaar van het Pipodorp, Hennie van der Most, zegt de ontwikkelingen rustig af te wachten: "Als er minder asielzoekers worden opgevangen heeft dat ongetwijfeld negatieve gevolgen voor het personeel dat we in dienst hebben." In Oranje werken nu zo'n 30 mensen van Van der Most mee aan de opvang van de vluchtelingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl