Wilde zwijnen mogen Drenthe niet in

ASSEN - Wilde zwijnen blijven niet welkom in Drenthe. In het nieuwe Flora- en Faunabeleidsplan blijft het schieten van de dieren toegestaan.

Natuurmonumenten laat weten teleurgesteld te zijn. Andere wilde dieren, zoals damherten en edelherten, zijn wel welkom in de provincie


Weren wild zwijn spijtig

"Voor de natuur is het een goed plan, daar mag Drenthe trots op zijn", stelt boswachter André Donker van Natuurmonumenten. "Het is mooi dat er nu ruimte komt voor dieren als het edelhert en het damhert, maar spijtig dat men het wild zwijn zonder enige vorm van overleg blijft weren."


In december stemt Provinciale Staten over het nieuwe Flora- en Faunabeleidsplan. Gedeputeerde Munniksma verwacht dat binnen een jaar de eerste edelherten in Drenthe uitgezet worden.


Het wilde zwijn is voorlopig niet welkom in Drenthe. Eerst het damhert en het edelhert. Dit als compromis voor bezwaren vanuit de landbouw.

— Andries Ophof (@Ophef) 4 november 2014


Schade groot wild wordt na betaling behandelkosten in behandeling genomen. Vertelt @ReinMunniksma vanmiddag op #rtvdrenthe.

— Andries Ophof (@Ophef) 4 november 2014

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: