Marco Out beklimt Mont Ventoux voor spierziekte

Marco Out (Rechten: Herman van Oost)
Marco Out (Rechten: Herman van Oost)
NIEUW-BUINEN - Burgemeester Marco Out gaat volgend jaar de berg Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen om bij te dragen aan de strijd tegen de spierziekte ALS.
De huidige burgemeester van Borger-Odoorn en toekomstig burgervader van Assen heeft zich daarvoor aangemeld bij het team van Henk Lunsing uit Nieuw-Buinen. Lunsing heeft zelf een spierziekte die gerelateerd is aan ALS. Hij daagde Marco Out uit voor een ALS IceBucketChallenge en als antwoord op de uitdaging besloot Out met Lunsing de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Dat gaat volgend jaar op 28 mei gebeuren.

Zwaarste variant

Wielerliefhebber Out kiest daarvoor gelijk de zwaarste variant. Hij beklimt op één dag de Mont Ventoux van drie zijden en legt daarmee 184 kilometer af. Op 11 december neemt Marco Out afscheid als burgemeester van Borger-Odoorn. Als afscheidscadeau vraagt hij dan een sponsorgift voor De Tour du ALS 2015.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl