Ook bibliotheek Sleen in gevarenzone

De subsidie halveert
De subsidie halveert
COEVORDEN - Ook de bibliotheek in Sleen moet de deuren sluiten als de geplande bezuinigingen niet worden afgezwakt. Daarvoor waarschuwde Jan van Selm van de Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden de gemeenteraad dinsdagavond.
Zoals gemeld valt vanwege die bezuinigingen waarschijnlijk het doek voor de vestigingen in Dalen, Oosterhesselen, Aalden en Schoonoord. De stichting heeft ingezet op het open houden van de bibliotheken in de stad Coevorden en in Sleen. Maar zoals de kaarten nu liggen valt ook het doek voor Sleen.

Volgens Van Selm is er jaarlijks minimaal 550.000 euro nodig om Coevorden en Sleen open te houden en in de andere dorpen uitleenpunten in scholen te creëren. Hij vertelde tegen de raadsleden dat het college op dit moment maximaal 450.000 euro in de bibliotheken wil steken. In de dorpen is veel verzet tegen het sluiten van de bibliotheken. Volgende week stelt de gemeenteraad de begroting voor 2015 vast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl