Raad Coevorden verbaasd over afspraken rond vermakelijkheidsbelasting

COEVORDEN - Het had de gemeente Coevorden jaarlijks ruim een ton moeten opleveren, maar uiteindelijk kwam de zogenaamde vermakelijkheidsbelasting er niet. Gisteravond werd duidelijk waarom: tijdens de vorige bestuursperiode was dat al afgesproken met Plopsa Indoor Coevorden.
Vanwege deze afspraak is de invoering van de nieuwe belasting op toegangskaartjes niet mogelijk. Veel raadsfracties verbaasden zich over de uitspraken die wethouder Jan Zwiers hierover deed. Hij zei dat het huidige college niet op de hoogte was van deze afspraken.

Burgemeester Bert Bouwmeester bevestigde dat. Daarmee werd de kwestie er niet duidelijker op, omdat Bouwmeester ook in de vorige periode burgemeester was en dus van de afspraken op de hoogte had moeten zijn.

Volgens Bouwmeester heeft voormalig wethouder en huidig raadslid Geert Roeles deze deal gesloten met het Vlaamse recreatiebedrijf en heeft Roeles verzuimd dit te communiceren. Roeles bestrijdt dat en zegt dat Bouwmeester al in 2007 op de hoogte was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl