Eis: twee jaar cel voor verkrachting vrouw uit Emmen in 1996

Justitie
Justitie
EMMEN - Tegen een 54-jarige man uit Deventer is twee jaar cel geëist voor de verkrachting in 1996 van een destijds 40-jarige vrouw uit Emmen.

Parkeerplaats

De nu 58-jarige vrouw werd op de Coehoornsingel in Zutphen in een auto gesleurd door twee mannen en meegenomen naar een parkeerplaats. Daar verkrachtte de man haar terwijl de andere man buiten bleef staan. Even verderop werd de vrouw uit de auto gezet.

Er was toen al een DNA-spoor, maar een bijbehorend profiel van een verdachte ontbrak. Wel werd een verband gevonden met een verkrachtingszaak uit 1991 en een zedenmisdrijf uit 1988. De politie vond vorig jaar wel een DNA-match toen de verdachte werd opgepakt voor winkeldiefstallen.

De rechtbank in Utrecht doet woensdag 19 november uitspraak.

Oude zaken

De achttien jaar oude zaak is de eerste van een reeks oudere zaken waaraan tien rechercheurs uit het speciale cold caseteam in Oost-Nederland sinds vorig jaar werken. Het team laat oude sporen opnieuw onderzoeken met moderne technieken en hoopt zo nog veel meer zaken op te lossen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl