BOKD start verkiezing Dorpshuis van het Jaar 2015

ASSEN/ANSEN - Dorpshuizen een zetje geven in moeilijke tijden: dat is een van de redenen om de verkiezing Dorpshuis van het Jaar te starten.
De Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD) heeft het initiatief genomen voor die verkiezing. Op het provinciehuis lieten gisteravond tientallen vertegenwoordigers van dorpshuizen weten mee te gaan doen. Drenthe telt in totaal 160 dorpshuizen.

Brede functie

De BOKD hoopt dat dorpshuizen inspiratie opdoen door de verkiezing en leren van elkaars voorbeeld. Dorpshuizen moeten laten zien dat ze een brede functie vervullen binnen hun dorp waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Daarmee denkt de BOKD dat de rol van dorpshuizen ook veel zichtbaarder wordt.

De inschrijving loopt tot 1 januari. Een onafhankelijke jury bepaalt aan de hand van een ingeleverde vragenlijst welke tien dorpen gaan strijden om een finaleplaats. Juni volgend jaar is duidelijk welk dorpshuis de hoofdprijs van 2500 euro wint. De Rabobank, RTV Drenthe en de provincie Drenthe ondersteunen de verkiezing.

Dorpshuizen die mee willen doen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@bokd.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl