Vijf maanden celstraf voor geweld tegen politieagenten

Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en raakte daardoor gewond.
Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en raakte daardoor gewond.
ASSEN/HOOGEVEEN - Een 44-jarige Assenaar moet vijf maanden de cel in voor het geweld dat hij gebruikte tegen agenten. De man had net een tweejarig behandeltraject achter de rug voor stelselmatige daders.
Na zijn vrijlating ging de man begin september met vrienden kaarten in een café in Hoogeveen. Even later werd hij die kroeg uitgezet wegens wangedrag.

Kopstoot

Agenten die op de melding over overlast afkwamen, werden eerst flink uitgescholden. De man wilde niet mee naar het politiebureau. Hij deelde een kopstoot uit waardoor een agent een bloedneus opliep en trapte een agente tegen haar benen. Ook bedreigde de man de agenten met de dood en hij maakte met zijn vinger een snijdende beweging langs zijn keel.

Geen effect

De man heeft strafblad op zijn naam staan dat bestaat uit 26 pagina's. Geen enkel behandeltraject heeft effect op de man gehad. De rechter noemde een celstraf de enige passende straf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl