Jallo en Bergkamp starten in basis tegen Roda JC

Het stadion van FC Emmen waar de wedstrijd vanavond wordt gespeeld
Het stadion van FC Emmen waar de wedstrijd vanavond wordt gespeeld
VOETBAL - Gaby Jallo en Roland Bergkamp starten vrijdagavond in de basis van FC Emmen in de thuiswedstrijd tegen medekoploper Roda JC. Jallo miste twee wedstrijden vanwege een rugblessure, maar is weer helemaal fit en de bovenbeenblessure van Bergkamp, opgelopen in de warming up voor het duel tegen Fortuna Siitard is ook weer genezen.
"Het gaat eigenlijk wel goed met de ziekenboeg. Alle spelers staan weer op het veld", aldus trainer Joop Gall, de trotse trainer van de huidige nummer 5 in de Jupiler League en koploper in de strijd om de tweede periodetitel. "Toch is niet iedereen even ver, want Frank Olijve traint pas net weer mee met de groep. Maar met Marcel Seip gaat het de goede kant op en Bart de Groot, die vorige week nog uitviel met een enkelblessure zal tegen Roda JC vanaf de bank kunnen starten, zo is mijn verwachting."

Volgens Gall staat de groep te popelen om de strijd met de Limburgers aan te gaan. "Ik moet ze eigenlijk temperen. Maar het vertrouwen is er bij de jongens, al is het besef er weldegelijk dat Roda JC andere koek is dan Fortuna Sittard. Roda JC is gewoon een titelkandidaat. Toch gaan we er onbevangen in en willen het publiek spektakel bieden. Hoeveel publiek er zal zijn? Geen idee, maar de berichten zijn positief. En eerlijk gezegd, ik vind ook dat deze groep meer publiek verdiend."

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Pedro, Siekman, Jallo; Rozema, Bannink, Deul; Resida, Bergkamp en Peters.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl