Oplichter Anne K. op vrije voeten

Anne K. verbergt zijn gezicht (archief)
Anne K. verbergt zijn gezicht (archief)
EELDE - Oplichter Anne K.(50) uit Eelde is weer op vrije voeten. Hij was vrijdag aangehouden door de politie in Groningen vanwege een overtreding, maar is na verhoor weer vrijgelaten.
K. viel op bij de politie, omdat hij bij het Martiniziekenhuis in een geparkeerd staande auto met valse kentekenplaten bier zat te drinken. Zijn auto is in beslag genomen. K. was een dag ervoor net ontslagen uit het Martiniziekenhuis.

Alleenstaande vrouwen

Tegen K. zijn de afgelopen jaren tientallen aangiften gedaan van oplichting en diefstal. De slachtoffers zijn vooral alleenstaande vrouwen die hij via datingsites leerde kennen. Veel vrouwen zijn door hem bestolen. Ook dupeerde hij hotels en bed & breakfasts en autoverhuurbedrijven. Daar liet hij onbetaalde rekeningen achter.

Op de korrel

Het Openbaar Ministerie bereidt een strafzaak voor tegen Anne K. op de korrel, vanwege alle aangiften. Dat bundelt alle zaken tegen de oplichter en wil die in één keer voor de meervoudige strafkamer behandelen. "Om het hele verhaal van de verdachte te kunnen vertellen, is het beter om alle zaken tegelijk te behandelen", aldus een woordvoerder van het OM.
Gisteren werd daarom een politierechterzaak tegen K. ook doorverwezen naar de meervoudige strafkamer. Wanneer de zitting is, is nog niet bekend.

Gevangenisstraf

Het tv-programma TROS Opgelicht?! besteedde begin dit jaar een uitzending aan Anne K. Een werkgroep, opgericht door enkele slachtoffers, ging lange tijd zijn gangen na en waarschuwde herhaaldelijk voor zijn praktijken, om nieuwe slachtoffers te voorkomen. De werkgroep is onlangs officieel opgeheven, maar blijft achter de schermen actief.
Ook werd vorige week bekend dat K. nog een gevangenisstraf moet uitzitten van vier maanden. Dit is een straf uit 2012 die onherroepelijk is geworden na afwijzing van zijn cassatie. De gevangenisstraf werd destijds opgelegd door het Gerechtshof voor oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal.

Eerder hierover

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl