Toch geen kerstcadeaubon voor Voedselbank Assen

Egbert Prent van OpAssen teleurgesteld
Egbert Prent van OpAssen teleurgesteld
ASSEN - Een tegenvaller voor de Voedselbank in Assen. Want de VVV-geschenkbon die de gemeenteraad van Assen jaarlijks krijgt als kerstgratificatie, gaat toch niet als schenking naar de Voedselbank.
Zelf bepalen
Een motie van de partij OpAssen om dit geld weg te geven, kreeg vanavond in de gemeenteraad alleen steun van SP en VVD. De andere fracties vonden het idee weliswaar sympathiek, maar willen als raadslid zelf kunnen bepalen wat ze met de cadeaubon van 35 euro willen doen. En sommigen zeiden dat ze al een ander goed doel hebben waaraan ze hun cadeaubon schenken.

Teleurgesteld
Het ging om een totaalbedrag van 1.400 euro, wat de Voedselbank had kunnen besteden aan een kerstpakket voor alle vrijwilligers die zich al jaren belangeloos inzetten. Fractievoorzitter Egbert Prent van OpAssen vindt dat deze mensen een waardering verdienen. Hij was teleurgesteld dat zijn motie werd weggestemd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl