Borger-Odoorn houdt voorlopig vast aan bezuiniging op subsidies

Het gemeentehuis van Borger-Odoorn
Het gemeentehuis van Borger-Odoorn
EXLOO - Een meerderheid in de gemeenteraad van Borger-Odoorn lijkt minder te willen bezuinigen op de subsidies aan onder andere sportverenigingen. Toch werd een motie daarover donderdagavond verworpen. De meerderheid wil eerst een bijeenkomst met de getroffen subsidieontvangers afwachten.
Die bijeenkomst is volgende week maandag. Maatschappelijke organisaties kunnen dan hun zegje doen over de geplande korting van in totaal 190.000 euro. De partijen in de raad willen eerst weten wat de samenleving eventueel zelf kan opvangen. "Het moet in elk geval een zachte landing worden", aldus PvdA-fractievoorzitter Henk Zwiep. Zijn partij kwam, samen met de VVD en ChristenUnie, met een motie om 50.000 euro minder te bezuinigen.

De motie kreeg geen steun van andere partijen en werd daarmee verworpen, maar de raad van Borger-Odoorn praat volgende maand opnieuw over het subsidiebeleid. De kans is groot dat de korting uiteindelijk minder groot uitvalt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.