FC Emmen-trainer Gall "Spelers zijn hyper"

VOETBAL - Na vier competitiezeges op rij wacht voor FC Emmen vanavond de ontmoeting met de medekoploper van de Jupiler League, met Roda JC dus. Voor FC Emmen, inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats een nieuw meetmoment. Kan de ploeg van trainer Joop Gall zich, ruim anderhalve maand na de forse nederlaag tegen die andere koploper NEC, nu wel meten met de top van de eerste divisie? En kan de Drentse club dus ook de koppositie behouden in de strijd om de tweede periodetitel?

"We zijn goed bezig de laatste tijd, maar we kunnen nog beter", aldus Gaby Jallo die de afgelopen twee wedstrijden moest missen vanwege een rugblessure. "We leren elkaar steeds beter kennen en ook beter op elkaar ingespeeld. Of de huidige vijfde plaats ons plafond is? Dat is lastig te zeggen nu. Ik denk dat je die vraag na de winterstop nog eens moet stellen. Het kan wel zijn dat we ook verplicht zijn om van Fortuna, Jong FC Twente, Achilles'29 en MVV te winnen, maar de manier waarop zegt toch wel iets over onze kracht. De overtuiging waarmee we die wedstrijden naar onze hand zetten is sterk. Wat ik verwacht van het duel met Roda JC? Het is in ieder geval een heel interessant duel. Wij zijn de meest scorende ploeg in de Jupiler League en zij hebben samen met NEC de minst gepasseerde verdediging."

Volgens trainer Joop Gall heeft zijn ploeg respect voor Roda JC, maar is er geen sprake van ontzag. "Nee, zeker niet. We geloven volledig in onze kansen. Maar zo makkelijk als het tegen de andere Limburgse clubs is gegaan, zal het zeker niet gaan. Dat zijn we ons ook bewust. De spelers staan te trappelen. Ze zijn hyper... maar dan in het positieve zin van het woord. Het kan hen niet snel genoeg 20.00 uur zijn."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.