Plan voor nieuwe ijsbaan in Assen

ASSEN - Voor een paar miljoen meer dan de kosten van renovatie van ijsbaan De Bonte Wever kan Assen ook een nieuwe overdekte ijsbaan bouwen.
De Asser ijshockey- en kunstrijdersvereniging willen een energieneutrale ijsbaan bouwen om de exploitatielasten lager te maken. Initiatiefnemers Gerard Muus en Petra Breedijk zeggen dat dit met succes gedaan wordt in Leeuwarden en Hoorn.

De provincie Drenthe zou net als de provincie Friesland de helft van de bouwkosten moeten betalen. Meer dan tien tot twintig miljoen euro is er niet nodig.

Gesprek over ijsbaan

De gemeente Assen heeft binnenkort nog wel een gesprek met De Bonte Wever om de oude ijsbaan open te houden. Maar de wethouder acht die kans niet groot. Schaatsclub De Scheuvellopers uit Assen vindt daarom de bouw van een nieuwe ijsbaan en hal een alternatief.

De initiatiefnemers willen eerst een haalbaarheidsonderzoek. Ze hopen dat de provincie dat onderzoek wil betalen. Assen is wat hen betreft de aangewezen plek voor de nieuwe provinciale accommodatie.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl