Kans op vaste plek in Moto3 weer ver weg voor Iwema

Hoop vervliegt voor Jasper Iwema
Hoop vervliegt voor Jasper Iwema
MOTORSPORT - Even gloorde er weer hoop voor Jasper Iwema. In de strijd om een vaste plek in de mondiale Moto3-klasse kwam er twee weken geleden positief nieuws voor de Drent. Jakub Kornfeil tekende niet bij het Franse CIP-team, maar voor SIC Racing van de Zweedse teammanager Johan Stigefelt. De kansen voor Iwema stegen, maar die worden komend weekend weer een stuk kleiner. CIP-manager Alan Bronec zal volgens racesport.nl in Valencia bekend maken dat de keus voor komend seizoen niet op Iwema is gevallen, maar op de Australiër Remy Gardner.
Gardner, de zoon van meervoudig 500cc-wereldkampioen Wayne Gardner, wordt binnen het CIP-team in 2015 de tweede man naast, de al eerder gepresenteerde Japanner, Tatsuki Suzuki. Dit ondanks dat Bronec zeer te spreken is over het rijden van Iwema.
Hiermee lijken de kansen op een langer verblijf in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap voor Iwema ineens weer heel ver weg en begint het er steeds meer op te lijken dat Nederland het in 2015 toch echt moet doen zonder Nederlandse coureur in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl