FC Emmen doet aan klantenbinding in topper, maar verliest wel

VOETBAL - Na vier zeges op rij verloor FC Emmen vrijdagavond van Roda JC. In een zeer aantrekkelijke topper voor 6028 toeschouwers gingen de Limburgers met een 2-3 zege van het veld. Daarmee kreeg de medekoploper in de Jupiler League veel te veel, want de thuisploeg verdiende gezien het spel minimaal een punt.

Effectiviteit

Het grote verschil in het duel tussen de nummers 5 en 2 van de Jupiler League zat hem in de effectiviteit. Waar de best scorende ploeg van het betaalde voetbal grote kansen onbenut liet, daar scoorde de minst gepasseerde club van de Jupiler League zelfs halve kansen. Van de vier schoten op de goal van Marco Meerits gingen er dus drie tegen de touwen. De eerste, na een half uur spelen, kwam van de voet van Anco Jansen die de bal verwoestend hard in de kruising schoot na ongelukkig balverlies aan Emmen-zijde. Kort voor rust kwamen de gasten op 0-2, al ging daar een handsbal van Frank Demouge aan vooraf die niet werd geconstateerd door scheidsrechter Wiedemeijer. Aan de andere kant had FC Emmen via Cas Peters de score kunnen openen en had Leandro Resida moeten scoren bij een 0-1 achterstand. Beide inzetten werden echter van de lijn gehaald.

Veerkracht

In de 74e minuut zorgde Demouge, kort nadat Roda JC met tien man verder moest na de tweede gele kaart voor aanvoerder Ramos én Emmen met Vossebelt een middenvelder bracht voor centrale verdediger Tim Siekman, voor de 0-3. Maar FC Emmen kwam sterk terug en deed in de laatste elf minuten dat wat in de voorgaande 79 minuten niet lukte, namelijk scoren. Twee keer zelfs, eerst via Leandro Resida en in blessuretijd knalde Vossebelt fraai raak. Daartussenin werd de thuisploeg nog een strafschop onthouden na een overtreding van Demouge op Bergkamp. Roda JC wankelde. FC Emmen verdiende de gelijkmaker, kreeg ook nog één grote kans op de 3-3, maar Cas Peters knalde te gehaast over.

Sander Rozema

"Aan de ene kant baal ik als een stekker dat we niet hebben gekregen waar we recht op hadden, maar aan de andere kant ben ik als aanvoerder heel trots op dit team en ik denk dat iedereen dat moet zijn. We hebben niet verloren omdat we ontzag hadden voor Roda JC of omdat we passief waren. We hebben verloren door domme pech", aldus Sander Rozema.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl