Omstreden woonboot op een nieuwe plek in De Groeve

DE GROEVE - Vijf jaar is er discussie gevoerd over de woonboot van Arjan Niewold uit Zuidlaren. De gemeente Tynaarlo wilde van het gevaarte af, Niewold weigerde dat. Tot in de rechtbank is de ruzie uitgevochten. Vandaag kreeg de boot een nieuwe ligplaats.
Tynaarlo wilde in de Zuidlaardervaart ruimte maken voor de recreatieve vaart. Daar paste de woonboot van Niewold niet in. En de rechter gaf de gemeente gelijk. Maar van wegslepen is het nooit gekomen.

Woonboot mag blijven

De gemeenteraad bemoeide zich er mee en Leefbaar Tynaarlo fractievoorzitter Casper Kloos beet zich er in vast. Volgens Kloos is er sprake van willekeur, omdat de bouw van drie permanente woonboten op het Paterswoldsemeer wel is goedgekeurd. De gemeenteraad stemde in met verplaatsing.

Oostermoerse Vaart

Voor de boot van Arjan Niewold is een plek gevonden in de Oostermoerse Vaart in De Groeve. Zaterdag is zijn woonboot van Zuidlaren naar De Groeve gesleept. Dat bleek nog geen gemakkelijke klus, de boot kwam tijdens de tocht in de bosjes terecht. Volgens Niewold komt met de verhuizing een einde aan het veel onrust en kan hij weer rustig slapen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl