E&O verslaat hoogvlieger Houten

HANDBAL - De heren van E&O hebben een prima overwinning geboekt op het hooggeklasseerde Houten. De ploeg van trainer/coach Edwin Kippers won in de eigen sporthal met 29-27, na een ruststand van 15-9. Met die zege herstelden de Emmenaren zich uitstekend van de deceptie, anderhalve week geleden, bij Aristos waar werd verloren.
E&O begon sterk tegen Houten en via 11-5 en 15-7 werd de rust bereikt met 15-9. In de tweede helft kwamen de gasten uit de provincie Utrecht terug in de wedstrijd. Bij 20-18 kregen Roelof Smeenge en Sjoerd Boonstra een 2 minuten-straf en leek Houten langszij te komen, maar E&O heeft Jan Josef. Hij zorgde op de beslissende momenten voor het verschil en uiteindelijk stokte de teller van de Tsjech op tien treffers.

Door de zege klimt E&O naar de vierde plaats in de eredivisie, met 12 punten uit 9 duels. De Emmenaren staan twee punten achter de nummer 2, Houten. Hurry Up, dat met 26-29 won bij Tachos, blijft koploper met 18 uit 9.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl