Slechte Meppeler derby eindigt onbeslist

VOETBAL - Het affiche van de Meppeler derby in de zondaghoofdklasse C, tussen Alcides en MSC, was mooier dan de wedstrijd zelf. Na 90 minuten geploeter op het kunstgras van sportpark Ezinge stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Een terechte puntendeling, want de wedstrijd verdiende geen winnaar.
"Het was afschuwelijk", aldus Alcides-keeper Bas van Wegen. "Ik was thuis gebleven als ik supporter was", vulde MSC-spits Jos Fidom aan.

Eerste helft

Vooral voor rust viel er voor de ongeveer 1750 toeschouwers nauwelijks iets te genieten. Alcides, dat het moest stellen zonder Velthuis, Tromop, Assenberg en Sebastiaan Sparenberg, beperkte zich tot het spelen van zinloze lange ballen en MSC (zonder de geblesseerden Camiel Fidom, Liezen en Lopes Macedo), dat iets makkelijker voetbalde, verscheen maar niet in het zestienmetergebied van de geel-zwarten. Een kopballetje van Alex Zomer was het enige wapenfeit van MSC in de eerste helft. Alcides-aanvaller Björn Zwikker zorgde voor het enige gevaar van de thuisploeg, maar zijn inzet vlak voor rust raakte de paal.

Tweede helft

Na de pauze werd het, qua amusementswaarde, gelukkig een stuk leuker om naar te kijken. MSC kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg via Fidom en Zomer twee aardige kansen om de score te openen, maar na tien minuten werd ook Alcides gevaarlijker. Invaller Rick-Jan de Groot schoot eerst nog in het zijnet, maar in de 68e minuut was de tweede kans voor Alcides wel raak. Björn Zwikker rondde de beste Alcides-aanval van de wedstrijd af, nadat Yannick Kaluzi zijn inzet gekeerd zag worden door MSC-keeper Marc Holterman. Een kwartier voor tijd moest Alcides met 10 man verder omdat Bart Takens de doorgebroken Björn Bakker onderuit haalde. Merkwaardig genoeg kreeg de ploeg van Eduard Lindeboom daarna de beste kansen, maar de 2-0 bleef uit. Via Jos Fidom sleepte MSC in de slotfase toch nog een punt uit het vuur. Voor Fidom was het zijn eerste goal in de Meppeler derby. Bijna had MSC nog de volle winst gepakt, maar Van Wegen redde uitstekend op een fraai schot van Alex Zomer.

Stand

MSC blijft door het gelijke spel 4e in de hoofdklasse C, met 16 punten uit 9 duels. Alcides staat 6e en heeft er 12 uit 9. Koploper ROHDA Raalte heeft 19 punten uit 8 wedstrijden.