Bobsleëer Van Calker kiest voor Europa Cup

Bobsleëer Van Calker kiest voor Europa Cup
Bobsleëer Van Calker kiest voor Europa Cup
BOBSLEEEN - Edwin van Calker uit Gasselternijveenschemond kiest tijdens de eerste twee maanden van het seizoen voor de strijd om de Europa Cup.
Van Calker zag, na de Olympische Winterspelen van Sochi, veel ervaren krachten vertrekken. Ook zette z'n hoofdsponsor na drie jaar een punt achter de samenwerking. Daardoor is er minder geld dan voorgaande jaren. Wel kan de 35-jarige Drent nog altijd beschikken over de Olympische bob.

Komend seizoen zullen Sybren Jansma en Yannick Greiner het Team Van Calker ondersteuenen, maar beide mannen zijn niet alle wedstrijden beschikbaar. Jeroen Piek werkt nog aan z'n herstel na een knieblessure. Ook sluiten er twee nieuwelingen aan; Rudy Mensing komt uit het voetbal en Semmie Onojaife uit het kickboksen.

Arnold van Calker en Arno Klaassen hebben een punt achter hun carriere gezet en Bror van der Zijde kiest voor een buitenlands avontuur.

Of Van Calker ook het Wereldkampioenschap in Winterberg zal sleeën hangt af van het nivo in februari. Rond de kerst kijkt Van Calker hoe ze er sportief en financieel voorstaan. Dat is bepalend voor de rest van het seizoen.

Volgend weekend begint het seizoen voor Team van Calker met de Europa Cup-wedstrijd in het Oostenrijkse Igls. Momenteel zin ze op trainingskamp in Königssee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl