Tynaarlo pakt eerste punt, Buinen boekt eerste zege

Buinen pakt eerste zege van het seizoen in 5e klasse F
Buinen pakt eerste zege van het seizoen in 5e klasse F
VOETBAL - In de 5e klasse D is Tynaarlo van de hatelijke nul af. De ploeg van Gradus Wilthof pakte een zeer verdienstelijk punt tegen de nummer 2, Kloosterburen. Het werd 4-4. Voetbalvereniging Buinen pakte in de 5e klasse F de eerste zege van het seizoen. Bij Balkbrug won de ploeg van Andries Bremer met 0-1.

Tynaarlo - Kloosterburen 4-4

Het publiek in Tynaarlo zag een waar spektakel met maar liefst vier strafschoppen. Drie voor de thuisploeg en één voor de gasten. Penalties die overigens allemaal benut werden. Tynaarlo kwam voor rust op 1-0 via Sil Andriol, maar Kloosterburen maakte in de eerste helft nog gelijk. Na rust kwam Kloosterburen op 1-2, maar opnieuw Andriol scoorde voor Tynaarlo. Vervolgens kwam de ploeg van Gradus Wilthof twee keer terug van een achterstand en twee keer vanaf elf meter. Twee keer verzilverde Marcel Drent dit buitenkansje.

Balkbrug - Buinen

Wim Wilts werd de grote man bij Balkbrug - Buinen. Wilts zorgde, met zijn eerste goal, ervoor dat Buinen de eerste zege van het seizoen boekte. Ondanks de overwinning staat Buinen nog wel onderaan in de klasse, maar het gat naar Buinerveen (de ploeg die voorlaatste staat) is nog maar 2 punten.

Door het gelijke spel van Tynaarlo zijn alle Drentse clubs die actief zijn op het laagste niveau van de hatelijke nul af. De strijd om de titel 'slechtste club van Drente' gaat onverminderd verder. Uffelte (zondag 5e klasse B) en Tynaarlo (zondag 5D) hebben beide 1 punt uit 9 duels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl