Drentse is 25 jaar na de val van de Muur terug in Berlijn

BERLIJN/EMMEN - Indrukwekkend, zo noemt Jacqueline Dale uit Emmen de herdenking van de val van de Berlijnse Muur. Met elf andere oud-leerlingen van het Nassau College in Assen was ze gisteren, 25 jaar later, terug in Duitse hoofdstad.
Op 9 oktober 1989 zag de toen 17-jarige Dale met haar toenmalige klasgenoten hoe de Muur viel. De leerlingen waren daar met hun leraar Duits Bert Prins. In een discotheek hoorden de Asser scholieren dat de Muur was gevallen. Ze gingen direct de straat op en maakten emotionele momenten mee.

Ballonnen
Precies 25 jaar later was het weer emotioneel, zegt Dale. "We stonden vlakbij het gedenkteken van de val van de Muur. Er werden zo'n zevenhonderd lichtgevende ballonnen opgelaten. Dat was erg indrukwekkend en emotioneel."

Besef
Het was voor Dale de eerste keer dat ze terug was in Berlijn. "Het was destijds erg indrukwekkend, maar je beseft het niet helemaal goed. Nu je volwassen bent begrijp je pas wat het allemaal inhoudt. Het was geweldig om daar gisteren weer te staan met die meiden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl