Aangepaste programmering RTV Drenthe vanwege herdenking MH17

Initiatiefnemers voor het monument begonnen een zoektocht naar de Assense familie en deden onder meer bij RTV Drenthe een oproep
Initiatiefnemers voor het monument begonnen een zoektocht naar de Assense familie en deden onder meer bij RTV Drenthe een oproep
ASSEN - De nationale herdenking van de vliegramp met vlucht MH17 is vanmiddag live te volgen op TV Drenthe.
De uitzending over de herdenking is van 12.50 tot 14.30 uur.

Radio
Op Radio Drenthe zijn om 13.30, 14.30 en 15.30 uur extra bulletins over de herdenking te horen.
1.600 nabestaanden
Meer dan 1.600 nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne komen bijeen. In de RAI in Amsterdam staan ze stil bij de dood van de 298 personen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten.

Koningsechtpaar
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn erbij. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, kabinets- en Kamerleden, oud-minister Frans Timmermans en andere betrokkenen wonen de herdenking bij.
Stilte
Onder meer premier Mark Rutte en nabestaanden spreken tijdens de dienst. Ook worden de namen van alle slachtoffers genoemd, is er muziek van onder andere Marco Borsato en het Radio Filharmonisch Orkest en houden de aanwezigen een minuut stilte.
Geborgenheid
De herdenking is tot stand gekomen in nauw overleg met de nabestaanden. Het thema is geborgenheid en verbinding. Vandaag hangen in het hele land de vlaggen halfstok op overheidsgebouwen.

Stelling
Onze stelling van vandaag is: Het is goed om nog een keer met z'n allen stil te staan bij de vliegramp met vlucht MH17. Geef uw mening.
Op onze Facebookpagina kunt u ook meepraten over de stelling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl