Poolcentrum Emmen geteisterd door vernielingen op parkeerplaats

EMMEN - Gestolen fietsen, afgetrapte spiegels van auto's en slagbomen die uit de grond worden getrokken en weer neer gesmeten. Het is volgens Ronald ten Cate, bedrijfsleider bij het Poolcentrum in Emmen een grote ellende op het Willinkplein.
De ingang van het Poolcentrum ligt aan dat plein en klanten blijven door de vernielingen weg. Want als zij 's nachts naar huis willen is de fiets weg of de auto vernield. Ten Cate heeft de afgelopen tijd de aangiftes verzameld. Zo'n vijf jaar geleden begonnen de werkzaamheden en de ellende. Volgens hem zijn er in de afgelopen jaren honderden aangiftes gedaan.

Verlichting

Het is vooral 's nachts in het weekend raak. Het Poolcentrum ligt op de route naar huis voor veel jongeren. Het bedrijf heeft zelf verlichting bij de ingang geplaatst om de situatie veiliger te maken, maar dat licht komt niet tot de parkeerplaats. Een camerasysteem ophangen is te duur.

Duurt te lang
Het Willinkplein wordt in 2016 het grote plein voor het nieuwe Dierenpark en het nieuwe theater. Dan ligt alles er dus weer mooi verlicht bij. Maar dat duurt Ten Cate te lang. Hij hoopt dat de gemeente Emmen alsnog maatregelen wil nemen.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten in gesprek te gaan met het Poolcentrum over de problemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl