Europacupdebuut handbaldames DOS live op TV Drenthe

HANDBAL - De handbaldames van DOS uit Emmer-Compascuum maken zaterdag hun debuut in Europa. TV Drenthe zendt de wedstrijd vanaf 19.20 uur live uit.
Op basis van de derde plaats in de eredivisie, van vorig seizoen, mogen de dames van trainer Rob Fiege aantreden in de Challenge Cup. Tegenstander is de huidige nummer vijf van de Franse competitie; l’Union Mios-Biganos – Bègles.

DOS-speelster Roxanne Bovenberg speelde al een seizoen in Frankrijk. De opbouwster uit Vlaardingen kwam uit voor Fleury Loiret uit Orleans en miste op een haar na het landskampioenschap. 'Iedere fout die je maakt wordt afgestraft, dus je fouten-level moet je zien te beperken'. 'Het probleem met Mios is dat ze elk jaar een stuk of zeven nieuwe speelsters aankopen, er wordt veel geld ingepompt en dan kijken ze wel waar het schip strandt'.

Naast het opdoen van internationale ervaring heeft DOS ook nog een ander bovenliggend doel volgens trainer Rob Fiege; 'We willen ooit nog een keer om het landskampioenschap spelen, dan moet je ook aan je PR werken. En dat betekent ook dat je Eurocup moet spelen; dan trek je ook makkelijker speelsters van buitenaf aan. En daar zijn we nu mee aan het werk.'

Op zondag 23 november om 16.00 uur speelt DOS in Bordeaux de returnwedstrijd.

DOS is opgericht in 1958 en heeft 140 leden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl