Subsidiestop valt slecht bij inwoners Borger-Odoorn

EXLOO - Inwoners van Borger-Odoorn zijn boos over het schrappen van subsidies door de gemeente. Dat bleek bij een bijeenkomst in het gemeentehuis in Exloo.
De raad heeft vorige week ingestemd met de subsidiestop, maar wil er in december nog wel eens naar kijken. De avond in Exloo moest daarvoor input leveren aan de raad. Felle reacties kwamen er van leden van STOA, de stichting ouderenactiviteiten. "We willen niet achter de geraniums gezet worden. We sporten en bewegen en blijven daardoor gezonder, dat scheelt de samenleving toch ook geld?", zo klonk het strijdbaar.

De avond trok ook veel raadsleden. Miranda Pathuis van Gemeentebelangen verwacht nog een pittige discussie. "Iedereen weet dat er bezuinigd moet worden, maar we horen wel graag de mening van de samenleving. De conclusie kan ook zijn dat deze bezuiniging te grote gevolgen heeft, daarom is deze avond belangrijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl