Drenten delen vooral snoep uit tijdens Sint Maarten

Veel Drenten zien lampionnen voorbij komen
Veel Drenten zien lampionnen voorbij komen
ASSEN - Voor een ruime meerderheid van de inwoners van Drenthe is snoep nog altijd de populairste traktatie tijdens Sint Maarten.
71 procent van de noorderlingen die dit jaar meedoet, haalt snoepgoed in huis. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Buurtlink onder duizend Nederlanders. Een op de vijf Drenten deelt fruit uit aan kinderen.

Populair
Sint Maarten is zeer geliefd in het Noorden, blijkt ook uit het onderzoek. 70 procent vindt dat de traditie goed is voor de gezelligheid in de buurt en het merendeel doet dan ook mee. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Noord-Brabant, waar slecht 12,5 procent aan Sint Maarten meedoet.

Stelling

Overal kun je snoep kopen, zelfs in een bouwmarkt liggen de candybars op grijphoogte bij de kassa. Het voedingscentrum wil graag zien dat deze 'opdringkassa's' verdwijnen. Volgens het centrum moeten we per dag ongeveer tweehonderd voedselkeuzes maken en zijn we niet in staat om de verleiding te weerstaan. Het kenniscentrum roept ook op om op social media ongewenste voedselverleidingen te melden met #verleidmeniet.
Wat vind jij? Bemoeizucht of heel logisch?
Stelling: Snoep moet niet meer zomaar overal te koop zijn, alleen nog in snoepwinkels.Geef je mening via onze poll en discussieer mee op onze Facebookpagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl