Aardbeving van 2.0 op de schaal van Richter in Amen

AMEN - In Amen heeft vanmiddag een aardbeving plaatsgevonden. Dat gebeurde om 14.27 uur. De aardbeving had een kracht van 2.0 op de schaal van Richter.
Het KNMI heeft per e-mail één melding binnengekregen van iemand die de aardbeving heeft gevoeld. De beving vond plaats in een gasveld, vermoedelijk op zo'n 3 kilometer diepte.

Boem
Een inwoner van Amen beschreef de beving als een 'korte boem'. Hij dacht even dat er een paardentrailer voorbij kwam, maar realiseerde zich al snel dat het om een aardbeving ging. Amen ligt dichtbij het Eleveld waar de NAM naar gas boort.
Vaker aardbevingen
In Drenthe zijn eerder aardbevingen gemeten, zoals afgelopen februari in Assen (2.0 op de schaal van Richter) en november 2013 in Annen (2.4 in de schaal van Richter).

Aardbeving in Amen. Dus. Twee miljard naar Drenthe. En maar pompen met dat gas.

— Herman Beerda (@hbeerda)

">

Aardbeving in NL: 2014-11-11, Amen, M=2.0

— Joost Koedam (@joostkoedam)

">

#Aardbeving Amen #Drenthe 11-11-2014 14.27 uur 2.0 op de schaal van Richter, en jawel hoor, 3 km diepte @RTVDrenthe @rtvnoord @miketomale
— Schokkend Groningen (@SchokkendGronin)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl