Gedeputeerde Ard van der Tuuk maakt weer kans op titel Drents Politicus van het Jaar

ASSEN - PvdA-gedeputeerde Ard van der Tuuk is opnieuw in de race voor de titel Drents Politicus van het Jaar. Zijn concurrenten zijn dit jaar wethouders René van der Weide (WakkerEmmen) van Emmen en Harmke Vlieg (CU) van Assen.
Deze drie genomineerden zijn door de jury uitgekozen voor de eindronde, nadat de afgelopen weken 200 nominaties binnenkwamen. Gedeputeerde Van der Tuuk zat vorig jaar ook bij de laatste drie kanshebbers, maar toen won CDA-wethouder Anno Wietze Hiemstra van Hoogeveen de titel.

Genomineerden Politiek Talent

Voor de titel Politiek Talent zitten VVD-fractievoorzitter Roald Leemrijse uit Assen, VVD-Statenlid Jan Smits uit Eelde en Gemeentebelangen-raadslid Ivo Berghuis van Aa en Hunze in de eindronde.

Winnaars 12 december bekend

Op vrijdag 12 december maakt de jury bekend wie met de titels naar huis gaat. In de jury zitten politiek verslaggevers van RTVDrenthe en Dagblad van het Noorden.

Het is de derde keer dat de omroep en de krant deze politieke verkiezing houden. Mensen konden Drentse kandidaten voordragen via de website drentspoliticusvanhetjaar.nl. Bijna 200 mensen deden dat en dat leidde tot tientallen namen uit zowel de lokale politiek, als de provinciale en de landelijke politiek.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.