Waarschuwing voor oplichter uit Meppel

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
MEPPEL - Voor twee gevallen van oplichting en twee pogingen daartoe is een 45-jarige man uit Meppel veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur met een proeftijd van drie jaar.

Rekeningen vervalsen

Toen hij in 2012 geen geld had, viste hij tijdens zijn krantenwijk bij meerdere mensen post uit de bus. Als er rekeningen tussen zaten, veranderde hij het rekeningnummer op de factuur in zijn eigen nummer. Zo streek hij een paar keer geld op.

Een plaatsgenoot die het nieuwe rekeningnummer op zijn brief niet vertrouwde zorgde er uiteindelijk voor dat de Meppeler tegen de lamp liep. Hij kreeg niet meer dan een voorwaardelijke celstraf omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is verklaard.

Stalken

De man werd ook verdacht van het via e-mails stalken en beledigen van zijn voormalige bewindvoerder. Daarvan sprak de rechtbank hem vrij, omdat uit het dossier van de politie niet bleek hoeveel e-mails de man heeft gestuurd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl