Scholen redden gesubsidieerde conciërges in Assen

ASSEN - De banen van 15 gesubsidieerde conciërges in Assen zijn gered. De basisscholen waar ze al jaren via het detacheringsbedrijf AwerC aan het werk waren, nemen de conciërges zelf in vaste dienst.
Voor de groep conciërges dreigde ontslag, omdat de landelijke subsidieregeling, waarvan ze grotendeels betaald werden, op 1 januari stopt. De conciërges kwamen via gesubsidieerde banen aan de slag, omdat ze elders moeilijk aan werk kwamen. Eerst was dat via de zogeheten Melkertbanen, en later via het bedrijf AwerC.

Forse loonkostensubsidie

De openbare basisscholen van Plateau in Assen en de christelijke onderwijsgroep willen de conciërges graag houden, omdat ze hard nodig zijn op de scholen, alleen is er nauwelijks budget voor. Daarom is een regeling overeengekomen, waarbij de scholen zelf een klein deel van het loon betalen. De gemeente legt daar een fors bedrag bij als loonkostensubsidie. Het gaat dan om zeventig procent van het minimumloon. Ook krijgen de conciërges dankzij een sociaal plan bij AwerC twee jaarsalarissen mee, waardoor de scholen eerst geen kosten hebben aan de conciërges.

Vakbonden en scholen blij

Het college van B en W van Assen gaf vanmiddag groen licht voor de nieuwe financieringsregeling. De scholen zijn blij dat de conciërges kunnen blijven, zonder al te veel extra kosten. En ook de vakbonden zijn tevreden dat de banen behouden blijven, aldus FNV-bestuurder Annelies Ossel.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl