Ontuchtverdachte uit Assen lijdt niet aan geheugenverlies

De Huttenheugte in Dalen
De Huttenheugte in Dalen
ECHTEN/DALEN/AMEN/ASSEN - Assenaar B.A. heeft geen geheugenproblemen. Dat is de belangrijkste conclusie uit psychiatrisch onderzoek naar de 59-jarige man die verdacht wordt van ontucht op vier Drentse vakantieparken en campings.
A. zou tussen de zomer van 2012 en begin vorig jaar in zwembaden van De Westerbergen in Echten, De Huttenheugte in Dalen, Diana Heide in Amen en Witterzomer in Assen kinderen hebben betast. Ook zou hij zichzelf voor hun ogen hebben bevredigd.

Tijdens de rechtszaak in maart dit jaar zei hij zich niet te kunnen herinneren dat hij op die parken was geweest. Omdat hij beweerde te lijden aan geheugenproblemen, besloot de rechtbank nader onderzoek te laten doen.

"Nu deskundigen zeggen dat ik geen last heb van geheugenverlies, weet ik zeker dat ik dit niet heb gedaan', zei A. in de rechtszaal. Wel bekende hij op de parken en in de zwembaden te zijn geweest, maar daar was volgens hem niks gebeurd.

Camerabeeld

Dat het op camerabeelden net lijkt of hij aan zijn geslachtsdeel zit, sprak de man tegen. De getuigenverklaring van iemand die hem in hetzelfde zwembad heeft geobserveerd en beweerde wel degelijk ontuchtige handelingen te hebben gezien, was volgens hem ook onjuist.

De officier van justitie gelooft niet hem, maar de zeven slachtoffertjes (8 tot 14 jaar oud). Zij vindt dat er genoeg bewijs is en blijft bij de strafeis van maart: vijftien maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk met een extra lange proeftijd van tien jaar, omdat de kans op herhaling volgens haar groot is.

Pedofiel?

Of de man lijdt aan pedofilie hebben de deskundigen niet kunnen vaststellen. A. werkte wel mee, maar omdat hij alle beschuldigingen ontkent, blijft het een raadsel.

Op 25 november doet de rechtbank uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl