Is een nieuwe ijshal in Drenthe haalbaar?

ASSEN - Wat is de beste plek voor nieuwe ijshal Drenthe? Dat wil de provincie nu weleens weten. Gedeputeerde Ard van der Tuuk zei dat in ons tv-programma Drents Diep. Drenthe dreigt zonder ijshal te komen nu De Bonte Wever in Assen de ijsbaan wil opdoeken.

Onderzoek

Hoogeveen heeft al tien jaar plannen voor een kunstijsbaan en ook in Assen is een initiatief. De provincie laat binnenkort onderzoeken of een nieuwe ijshal in Drenthe haalbaar is. De kosten variëren tussen de 10 en 20 miljoen euro, afhankelijk van de uitvoering. "We moeten nu echt bepalen of er toekomst is voor een kunstijsbaan of niet." Van der Tuuk vindt de sluiting van ijsbaan De Bonte Wever hét moment daarvoor.

Ard vernoemd naar Ard

Gedeputeerde Ard van der Tuuk heeft een bijzondere band met de schaatssport, want hij is vernoemd naar schaatsheld Ard Schenk.

Andere schaatshelden als Piet Kleine en Jan Bols zijn intiatiefnemers voor een ijsbaan in Hoogeveen. IJshockeyer Gerard Muus wil een baan in Assen. Maar die is kansloos denkt de Hoogeveense club, onder aanvoering van Harry Greving: "Ik had vroeger al een tien voor aardrijkskunde. Hoogeveen ligt precies goed."

Friesland rijk, Drenthe niet

Friesland stopt tientallen miljoenen in Thialf Heerenveen en een nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden. Groningen betaalt miljoenen voor sportcentrum Kardinge. Maar provincie Drenthe en gemeenten willen nog niet investeren in de eventuele aanleg van een ijshal. Eerst moeten initiatiefnemers geld inzamelen en sponsors zoeken. Op internet zijn al acties begonnen. Of de overheid uiteindelijk ook mee betaalt is nog niet duidelijk.

Binnenkort roept de provincie Drenthe de plannenmakers bij elkaar.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl