Coevorden onderzoekt gang van zaken rond komst Plopsa

COEVORDEN - Er komt een onderzoek naar de gang van zaken rond het binnenhalen van Plopsa Indoor Coevorden in die gemeente. Een motie daartoe werd dinsdagavond door de gemeenteraad aangenomen.
In het onderzoek zal worden gekeken naar de rol van toenmalige en huidige collegeleden en de communicatie in het college van B en W. Aanleiding voor het onderzoek is de commotie die vorige week ontstond. Toen bleek dat de gemeente een geplande belasting op toegangskaartjes niet kon invoeren, omdat daarover in 2007 afspraken zijn gemaakt met het Plopsa.

Maar burgemeester Bouwmeester en wethouder Zwiers meldden niets van die afspraken te weten. Ze wezen vervolgens naar oud-wethouder Roeles. Die zou de afspraak met Plopsa niet hebben afgestemd met de rest van het toenmalige college, waar Bouwmeester toen ook deel van uitmaakte. Roeles, nu raadslid voor de VVD, bestrijdt dat hij de informatie niet heeft gedeeld.

Het onderzoek moet nog dit jaar klaar zijn. CDA-fractievoorzitter Gertjan Zuur benadrukt dat de overeenkomst met Plopsa zelf geen onderwerp van onderzoek is. "Of die nu wel of niet schriftelijk of mondeling is; dat maakt wat dat betreft niet uit. Je moet als overheid betrouwbaar zijn en kunt niet op gemaakte afspraken terugkomen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.