Acht oud-medewerkers NAVO-depot Coevorden zijn ziek

Archieffoto NAVO-depot in Coevorden
Archieffoto NAVO-depot in Coevorden
COEVORDEN - Er zijn acht oud-medewerkers van het NAVO-depot in Coevorden ziek als gevolg van het werken met chroomhoudende verf.
Van het NAVO-depot in Ter Apel hebben zich twaalf zieke oud-werknemers gemeld. Of de medewerkers in aanmerking komen voor de tegemoetkoming die Defensie afgelopen nacht aankondigde, is nog maar zeer de vraag. Dat zegt letselschadedeskundige Yme Drost, die ruim driehonderd gedupeerden bijstaat.

Schrijnende gevallen

Volgens Drost heeft de minister gezegd dat alleen in echt schrijnende gevallen een vergoeding wordt betaald. Daarnaast moet aannemelijk worden gemaakt dat de aandoeningen ook echt door het gebruik van chroomverf zijn ontstaan.

Schuldbekentenis

Defensie zegt dat het uitkeren van vergoedingen geen schuldbekentenis is. Maar volgens Drost is het in ieder geval wel een indirecte schuldbekentenis. Hij vindt het uitkeren van een schadevergoeding dan ook een stap in de goede richting. Toch is het voor veel slachtoffers belangrijk dat Defensie erkent aansprakelijk te zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl