Twee jaar cel voor frauderende kapper

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
ASSEN - Een 44-jarige Groninger is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor witwassen en belastingfraude. De man had een grote kappersketen.
Onder de naam Knipboulevard, 10 Euro kapper, 10-tjes Kapper had de Groninger salons in Emmen, Coevorden en Hoogeveen. Betalingen werden contant gedaan. Er werd geen omzetbelasting afgedragen, geen pensioenpremies betaald, geen salarisstroken opgemaakt. Een schimmige zaak, meende de officier tijdens de zitting. Doelend op een enorme kerstboom met daaraan stichtingen en vennootschappen waarvoor nietsvermoedende katvangers als zogenaamde directieleden op papier stonden.

Werkstraf

De straf is gelijk aan de eis die twee weken geleden door de officier van justitie werd gesteld. Zijn 30-jarige broer had een kleiner aandeel in dit geheel. Hij kreeg een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. Alleen al in het jaar 2010 heeft de Groninger met zijn kapperszaken ruim acht ton winst opgestreken. Het is nog niet duidelijk hoe hoog het fraudebedrag uiteindelijk is. Om dit illegaal verkregen geld alsnog op te eisen werd door de officier aangekondigd later nog met een ontnemingsvordering te komen.

Stelselmatig

De rechtbank vindt het ernstig dat de Groninger zich stelselmatig heeft onttrokken aan de fiscale verplichtingen. De man handelde alleen maar uit hebzucht en financieel gewin. Naar schatting heeft de man enkele honderdduizenden euro witgewassen waarvan vier ton werd gefinancierd in de woning op naam van zijn jongere broer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl