Nabestaanden vermoorde Daniël Hilbrands willen nieuw onderzoek

SCHOONOORD - Na acht jaar zit er nog steeds niemand vast voor het doodsteken van Daniël Hilbrands uit Schoonoord. De familie wil dat er nieuw onderzoek komt.
De 27-jarige Daniël Hilbrands wordt op zes augustus 2006 doodgestoken in een woning aan de Hazekampstraat in Schoonoord. In de woning zijn op dat moment vier mannen aanwezig, maar allemaal zeggen ze van niets te weten. Tot twee keer toe probeerde het Openbaar Ministerie om André R. uit Assen veroordeeld te krijgen, maar zonder resultaat.

Onbegrijpelijk

"Het is nog steeds onbegrijpelijk dat iedereen nog vrij rond loopt", zegt broer Ronald Hilbrands. "Er is te weinig gebeurd. Het is niet goed onderzocht", stelt hij. Hij vindt dat er acht jaar na dato wat moet gebeuren. De nabestaanden willen dat alle verdachten opnieuw worden gehoord en dat er een reconstructie komt. "Er wordt wat verduisterd, ze houden allemaal de mond stil", denkt Ronald Hilbrands.

Niets gezien

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een hele lastige zaak. "Het is duidelijk dat het slachtoffer is neergestoken. En iedereen verklaarde dat ze niet hadden gezien wie er heeft gestoken. Er was toen een verdachte, die is toen vrijgesproken", legt persofficier Gerben Wilbrink uit. "De verdachten zijn acht jaar geleden zeer uitvoerig gehoord. De zaak ligt bij het cold-case team. Als er nieuwe aanwijzingen zouden komen, zou de zaak weer geopend kunnen worden. We zijn afhankelijk van nieuwe informatie."

Tegel
De pleegmoeder van Daniël, Jannie van Tellingen, wil graag dat op de brug in Schoonoord een tegel komt te liggen waarin wordt verwezen naar de dood van Daniël. De tegel moet voorkomen dat zoiets ooit nog weer gebeurt in het dorp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl