Werkstraf voor poging tot diefstal van Segway's

De Segway (Rechten: Flickr/zoetnet (Creative Commons))
De Segway (Rechten: Flickr/zoetnet (Creative Commons))
ASSEN - Een 43-jarige man uit Doesburg is voor een poging tot oplichting in Assen en het vervalsen van een rijbewijs veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Als waarschuwing kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.
De man probeerde op 1 april 2011 met een vervalst rijbewijs bij een verhuurbedrijf in Assen zes Segway's te huren. De vrouw achter de balie kreeg argwaan en belde de politie. De man gaf toe de voertuigen niet terug te willen geven. De wasmachine van de man was kapot en hij verkeerde in financiële problemen. Hij hoopte met deze oplichting wat geld te kunnen genereren.

De totaalwaarde van de zes Segway's ligt volgens de officier van justitie rond 40.000 euro. Hij stelde voor de man te bestraffen met een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechter hield rekening met de ouderdom van de zaak en dat de 43-jarige man ondertussen zijn leven weer op de rit lijkt te hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl