Nu of nooit voor museum Jan Kruis

Jan Kruis, de geestelijk vader van Jan, Jans en de kinderen
Jan Kruis, de geestelijk vader van Jan, Jans en de kinderen
WESTERBORK - Het is nu of nooit. Is het haalbaar om een museum van tekenaar Jan Kruis in het voormalige gemeentehuis van Westerbork te vestigen? De gemeente Midden-Drenthe wil dat weten en betaalt 25.000 euro voor een onderzoek.

Kruis zet door

Eerdere pogingen om het museum in Orvelte, Witteveen of Hoogeveen te krijgen mislukten. De tekenaar van Jan Jans en de Kinderen is daarmee al jaren bezig en wil niet opgeven.

Maar Midden-Drenthe heeft een paar vragen. Is de plek aan het Van Weezelplein in Westerbork geschikt? Hoeveel kost het museum? Komen er ook in de toekomst nog wel genoeg bezoekers?

Kruis wil bij blijven

In het Jan Kruis museum komen een expositieruimte, filmzaal en een Jan Jans en de Kinderen speelhal. De kosten zijn naar schatting vijf miljoen euro. Maar de kunstenaar uit Mantinge wil ook bij blijven en moderne technieken toepassen. Hij is inmiddels 81 jaar en hoopt de opening nog mee te maken.

Voor volgend jaar zomer is duidelijk of het Jan Kruis museum in Westerbork komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl