Openbaar onderwijs volledig buiten spel bij scholing asielzoekers in Oranje

Meppel krijgt een spirituele school
Meppel krijgt een spirituele school
ORANJE - De Jade Zorggroep verzorgt samen met de Christelijke Onderwijs Groep (COG) al het onderwijs voor de vluchtelingen in Oranje. De Stichting Openbaar Onderwijs Midden-Drenthe wordt helemaal niet betrokken bij de lessen voor asielzoekerskinderen. Eerder deze maand liet de Stichting Openbaar Onderwijs al weten erg teleurgesteld te zijn dat ze niet meedoet met het geven van onderwijs aan vluchtelingen.

Basisschool

Het basisonderwijs voor de vluchtelingen in Oranje wordt verzorgd door Jade in samenwerking met CBS de Vaart in Hoogersmilde. In Speelstad Oranje wordt een basisschool ingericht voor het basisonderwijs. Dit wordt een nevenlocatie van De Vaart. De eerste 50 á 60 leerlingen worden binnen veertien dagen ingeschreven.

Middelbare school

Het voortgezet onderwijs wordt door Jade verzorgd in samenwerking met het CS Vincent van Gogh. De lessen zullen worden gegeven in het oude schoolgebouw van CBS de Vaart aan de Rijksweg in Hoogersmilde. Naar verwachting zullen 80 leerlingen het voortgezet onderwijs volgen.

Blij en dankbaar

Jade en de COG zeggen "blij en dankbaar" te zijn dat ze deze kans hebben gekregen. "Vanuit COG Drenthe voelen wij ons maatschappelijk betrokken om een bijdrage te leveren en zien het als een mooie uitdaging dit samen met Jade Zorggroep en de gemeente uit te voeren", aldus voorzitter Albert Velthuis. "Deze kinderen hebben recht op onderwijs en een veilige leeromgeving en wij zijn er trots op dat we hier een bijdrage aan kunnen leveren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl