Geen nieuwe stichting voor TT-festival 2015; gemeente organiseert feest zelf

TT Festival in Assen
TT Festival in Assen
ASSEN - Er komt voorlopig geen nieuwe stichting voor het TT-Festival in Assen. De gemeente wilde voor 1 december een nieuwe stichting in de benen hebben, maar dat lukt niet. Daarom trekt Assen zelf de organisatie naar zich toe, in samenwerking met ondernemend Assen.
Wethouder Ruud Wiersema zegt tegen RTV Drenthe dat het TT-Festival van 2015 een gezamenlijke klus wordt van de gemeente, binnenstadsvereniging MKB Assen, de horeca, het TT-Circuit, Parkmanagement Assen, recreatiecentrum Witterzomer en De Bonte Wever.

Noodverband

Assen legt dit noodverband voor het komende TT-festival, omdat vorige maand de Stichting TT Speed Week opstapte na een lading van kritiek over het afgelopen TT-feest.

Geen TT-regisseur

Van een zogenoemde TT-regisseur voor komend jaar wil Wiersema "helemaal niets weten, gezien de ervaringen met de laatste keer." Maar hij wil wel een coördinator die overzicht houdt, en die voor juni volgend jaar alles in goede banen kan leiden. De gemeente heeft voor het komende TT-feest in elk geval 240.000 euro klaar liggen, maar dit kan nog verhoogd worden door bijdragen van de andere partners.

Bijdrages

Volgens Wiersema hebben die het afgelopen jaar allemaal zo'n 50.000 euro beschikbaar gesteld, maar of ze dat weer doen staat nog niet vast. Daar is nog overleg over, aldus de wethouder. "De bijdrage kan ook wat anders inhouden dan harde valuta. Ze kunnen bijvoorbeeld door een muziekpodium neer te zetten of met andere activiteiten ook hun steentje bijdragen," zegt Wiersema. De hoge precariorechten voor de horeca, voor terrassen en tappunten, zijn in elk geval geschrapt, na alle protesten rond de vorige editie.

Geen tijd verliezen

Omdat Wiersema per se in december aan de slag wil met de editie van 2015, wil hij niet langer tijd verliezen, en de gemeenteraad in december nog laten beslissen over de tussenoplossing.
Wel wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe stichting voor 2016. Zo voert Wiersema
gesprekken met enkele Assenaren, die ervaring hebben met de TT-festiviteiten en die ook bereid zijn om weer wat te doen. Onder hen citymanager Ronald Obbes en oud-voorzitter Jan Puper van de voormalige werkgroep TT-festiviteiten.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl