Meppel mikt op landelijke intocht Sinterklaas 2015

MEPPEL - Stichting De Grote Trek, de promotie-organisatie van Meppel, wil volgend jaar de landelijke intocht van Sinterklaas naar de stad halen. Het zou de eerste keer zijn dat de goedheiligman in Drenthe aankomt.

Videoregistratie

Om dat voor elkaar te krijgen, pakt de organisatie morgen groot uit met een grote stoomboot, een lange optocht door het centrum en een complete videoregistratie. Met dat materiaal probeert de organisatie de NTR te overtuigen volgend jaar de landelijke aankomst in Meppel te houden.

Alternatief

Al die ambities hebben wel wat gevolgen. Zo zijn de sluis en grachten van Meppel niet diep genoeg voor de grote stoomboot, en wijkt de organisatie uit naar een alternatieve locatie: de Prins Hendrikkade. De optocht van de Sint en ruim honderd pieten trekt wel over een uitgebreid parcours door het centrum.

Reclame

De landelijke aankomst naar Meppel halen is goed voor de stad, denkt organisator Ronald Biemolt van De Grote Trek. 'Meppel kan daar baat bij hebben, zoveel aandacht op de landelijke tv. Wij denken dat dat goeie reclame is voor de stad.' Sinterklaas komt zaterdag rond 13:00 uur aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl