Diamanten echtpaar steunt handbaldames DOS bij Europacupdebuut

HANDBAL - Ze zijn allebei 85 jaar oud, hebben samen hun diamanten huwelijk gevierd en ze zitten iedere thuiswedstrijd bij de handbaldames van DOS op de tribune; Jannie en Louwe van der Lei. Morgen maken de handbaldames hun Euorpacupdebuut; een historisch moment voor de familie Van der Lei.
Tegenstander is Union Mios Biganos Bègles; de nummer vijf van Frankrijk. Jannie en Louwe van der Lei hebben er een hard hoofd in dat de vrouwen gaan winnen. Ze vinden de ploeg ten opzichte van vorig jaar iets verzwakt, maar dat mag de pret niet drukken; 'als ze maar een goede pot spelen'.

De familie Van der Lei heeft al een heel verleden bij de club uit Emmer-Compascuum. Louwe was zelfs betrokken bij de oprichting in 1958. Jannie speelde ooit samen met haar twee dochters in het eerste team van DOS, terwijl vader Louwe dertig jaar handbalscheidsrechter was. En zo raakte langzaam maar zeker de hele familie van der Lei besmet met het DOS virus. Kinderen met aanhang en kleinkinderen.

TV Drenthe zendt morgenavond het Europacupdebuut van DOS live uit. De uitzending begint om 19.20 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl