Stoomboot Sinterklaas is aangekomen in Assen

ASSEN - Sinterklaas is met zijn stoomboot aangekomen in Assen. Zo rond kwart voor één voeren de Goedheiligman en zijn Pieten de Kop van de Vaart binnen. Lange tijd was het spannend of de Sint wel zou komen.
Pieten van boord
Sinterklaas had nog maar één piet aan boord, de Huispiet. Alle andere Pieten zijn overboord gegaan toen bleek dat de stoomboot lek was. Gelukkig heeft Opapiet inmiddels heel veel nieuwe Pieten opgeleid, zodat het Sinterklaasfeest gewoon door kan gaan.

Sinterklaas slaapt
Huispiet heeft een groot probleem! Hij weet niet waar Nederland ligt en Sinterklaas ligt zo diep te slapen, dat Huispiet hem niet wakker krijgt. Komen ze nog wel op tijd aan?

Groene Piet
Sinterklaas heeft dit jaar een bijzondere Piet bij zich; glutenvrije Piet. Hij strooit met glutenvrije pepernoten en hij is te herkennen aan zijn groene haar en kleding en zijn bakfiets. Glutenvrije Piet roept alle kinderen met een glutenallergie op om ook groene kleren aan te trekken.
"Kinderen met een glutenallergie kunnen nooit zomaar pepernoten aannemen, zonder het risico ziek te worden. Tijdens intocht van Assen komt daar dit jaar verandering", zegt Toine Straatman van Stichting Sinterklaasintocht Assen.

Twitter
Verslaggever Steven Ophoff vaart mee op de stoomboot van Sinterklaas.
Volg de intocht van Sinterklaas op Twitter.
Tweets by @drenthe_live

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl