'Toekomst Area Reiniging is politiek steekspel'

Archieffoto van plastic containers
Archieffoto van plastic containers
HOOGEVEEN - De toekomst van Area Reiniging in Hoogeveen, Emmen en Coevorden is een politiek steekspel geworden over de hoofden van het personeel.
Dat stellen de bonden CNV Publieke Zaak en Abvakabo FNV. Het gaat volgens de bonden niet om baanbehoud, maar puur en alleen om geld. Area Reiniging is in Zuidoost-Drenthe onder meer belast met de afvalinzameling.

Fusie?
Area heeft plannen voor een fusie met Omrin in Friesland en Rova in Zwolle. De bonden vrezen dat die plannen banen gaan kosten. Ze stellen daarom voor dat de twaalf Drentse gemeenten samen de Drentse Afval Combinatie (DAC) oprichten.

Volgens de bonden ziet Hoogeveen niks in een gemeentebedrijf en wil die gemeente de werkzaamheden het liefst aan de markt gunnen tegen een zo'n laag mogelijke prijs.

"Deze oneindige, besluiteloze politieke discussies leiden tot onrust. Als politiek in de 12 Drentse gemeenten moet je toch de handen ineen kunnen slaan voor een aanpak van werkloosheid en het creëren van nieuwe banen," zegt Arno Reijgersberg, bestuurder van CNV.
Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl