Strijdlustige handbaldames DOS komen net tekort in Europacupduel

HANDBAL - De dames van DOS uit Emmer Compascuum hebben de eerste wedstrijd om de Challenge Cup nipt verloren van het Franse Union Mios Biganos Bègles. In sporthal De Klabbe werd 28-29.
De dames van DOS gingen nog rusten met een 13-12 voorsprong. Grote delen van de eerste helft speelden de Drentse vrouwen agressief en attractief handbal en hadden de Franse vrouwen moeite de aansluiting te houden.

Trainer Rob Fiege was trots op z'n selectie, maar baalt ook van het feit dat de overiwnning mee naar Frankrijk gaat. 'Je kan trots en tevreden zijn, alleen je verliest hem en dan ben je als sporter nooit tevreden natuurlijk. En het is net dat ene cruciale stukje, net die vier minuten dat je van twee punten voor naar één punt achterstand gaat, dat je een paar opgelegde kansen mist en een paar dekkingsfouten maakt door vermoeidheid en dat is zonde.

Roxanne Bovenberg scoorde maar liefst dertien keer.

Volgende week zondag speelt DOS de returnwedstrijd in Frankrijk.